6 Aralık 2013 Cuma

KOPYA İÇERİK NASIL BULUNUR

Blog yazarlarının en büyük derdi emek verip kafa patlattığı, yazdıktan sonra defalarca üstünden geçtiği için gözlerini ağrıttığı ve hatta eşinden azar işittiği :) yazılarının birileri tarafından kopyalanıyor olmasıdır. Aslında yazıları kopyalayanlar asıl zararı kendilerine veriyorlar ama farkında değiller. Neden mi google'da ve diğer arama motorlarında üst sıralara çıkabilmeniz için ÖZGÜN olmanız şart. Eğer kolaycılıkla bir yerlere gelmenin peşindeyseniz o zaman google sizi spam olarak algılıyor ve sizi sıralamada en aşağılara koyuyor. Bazen de hiç sıralamaya bile koymuyor ancak sitenizi nokta atışı yaparsanız bulabilirsiniz. Yazdığınız yazılarınızın ne kadarının kopyalandığını aşağıda size anlatacağım iki site sayesinde öğrenebilirsiniz.


copyscare kopya içerik takibiSiteye girdiğiniz karşınıza çıkan kutucuğa aşağıdaki resimdeki gibi yazınızın URL'sini yazıp "Go" yazısına tıklamanız yeterli olacaktır. Eğer kopyalama varsa size hemen aşağıda dökümünü verecektir. Bu listede yazınızın ne kadarlık kısmının kopyalandığını görebilirsiniz. Ayrıca linke tıklayarak kopyalanan kısmı koyu renkte görebilirsiniz. Bu işin iyi tarafı. Sitede arama yapmanıza belli bir kısıtlama getirilmiş aylık 15 aramadan sonrası ücretli arama başına 5 cent isteniyor. Bence aylık kotanız yeterli olacaktır.

copygator kopya içerik takibiCopyGator ile sitenizin RSS'sini takibe alarak kopya içerik kullanıcılarını anında tespit edebilirsiniz.
Siteye girdikten sonra (resmi tıklayın) alta doğru OPTION 2' de yer alan kutucuya RSS besleme url'nizi girin. Site sizin beslemenizi ayrıştırmak ve kendi sistemine uygun hale getirmek için 10-15 dakikaya ihtiyaç duyar. Siteniz onaylandıktan sonra kimlerin sizin yazılarınızı kopyaladığını görebileceksiniz.  OPTION 1'de yer alan kodu blogunuza GATGED olarak eklerseniz Copygator sitenizin rss beslemesini otomatik olarak izleyecektir. Bu logo kırmızıya döndüğü zaman blogunuzdan içerik kopyalandığını size anında bildirecektir.

Paylaş :

Yazar:

Facebook Yorumlar

0 yorum: