14 Aralık 2013 Cumartesi

BLOGGER YAYIN AYARLARI

blog yayın ayarları
Yazınızı yazdıktan sonra yazı alanın sağ tarafında yer alan YAYIN (EDİT)AYARLARI kısmında da bazı eklemeler yapmanız gerekir. Bu eklemeler yazınızın bir anlamda SEO ayarlarıdır.

ETİKETLER

Bu alana yazınızla ilgili anahtar kelimeleri girmeniz gerekir. Burada dikkat etmeniz gereken konu anahtar kelimelerinizin yazınızla alakalı olmasıdır. Eğer yazınız ile alakasız anahtar kelimeler kullanırsanız arama botları yazınızı dikkate almayacaktır. Bunu şöyle bir örnekle anlatalım yazınız ELMA ile alakalı olsun eğer siz anahtar kelime kısmında ARMUT'tan bahsederseniz. Bu sizin ciddiyetsiz olduğunuzu gösterir ve arama sonuçlarında yer almazsınız. Yazı içinde geçen kelimeler ya da kelime gruplarından anahtar kelimelerinizi belirleyip aralarına virgül (,) koyarak ETİKETLER kısmına yazmanız gerekir.


PROGRAM YAP

Bu kısım yazınızın tarih ve saatini otomatik olarak atar fakat siz yazınızın hemen yayınlanmasını istemiyorsanız. Tarih ve Saati ayarlayarak istediğiniz zaman yayınlanmasını ayarlayabileceğiniz gibi yazınızın blogunuzun üst sıralarında ya da daha aşağılarda bir yerlerde yer almasını da sağlayabilirsiniz. Diyelim bir yazınız var ve okunma sayısı size göre yeterli değil PROGRAM YAP/TARİH VE SAATİ AYARLAYIN kısmına tıklayarak ekrana çıkan takvimden yayın tarihi bugüne, eğer bugün yayınladığınız bir yazınız varsa saat kısmını da ayarlayarak yazılarınız arasında en üste yer almasını sağlayabilirsiniz.

BAĞLANTILAR

Her yazının bir URL adresi vardır ve siz yazınızın başlığını yazdığınız an blogunuz URL adresini otomatik olarak oluşturur. Bu yazının URL adresi http://www.nettenekisimkani.com/2013/12/blogger-yayin-ayarlari.html fark ettiyseniz türkçe karakter yok. Türkçe karakter bulunmasını istiyorsanız ÖZEL KALICI BAĞLANTI'nın yayındaki kutucuğa tıklayın ve BAŞLIK BAĞLANTISI kısmına URL başlığını yazarak değiştirebilirsiniz. Fakat İnternetin milliyeti yok sizin yazılarınız yurtdışı kaynaklı kullanıcılar tarafından da okunabilir. Bu nedenle bu alanda değişiklik yapmanızı tavsiye etmem.

KONUM

Yazınızın nerede yazıldığını belirtebilirsiniz.

ARAMA AÇIKLAMASI

blogger yayın edit ayarlarıBu alanda yazınızın özetini yazıyorsunuz ve böylelikle arama botlarına yazınızın ne ile alakalı olduğunu anlatmış oluyorsunuz. SEO açısından önemli bir ayrıntıdır. Bu alan eğer açık değilse Blog ayarları alanında yer alan (yandaki resim) AYARLAR/ARAMA TERCİHLERİ/ META ETİKETLERİ kısmında yer alan Arama açıklamaları etkinleştirilsin mi? sorusuna EVET deyip Değişiklikleri kaydetmeniz gerekir.

SEÇENEKLER

Bu alanda yazınıza yorum yapılmasına izin vereceğiniz gibi yazınıza yorum yapılmasını engelleyebilirsiniz de. Tercih sizin. OLUŞTURMA MODU ve SATIR SONLARI ayarlarını olduğu gibi bırakın yoksa yazınızın görüntüsünü kalıcı olarak değiştirebilirsiniz. Bu alan yazı yazdığınız alanın üst kısmında yer alan HTML kısmının daha anlaşılır görünmesini sağlıyor. Ama asıl yazınızı yazdığın alanı da düz yazı haline getiriyor.

Paylaş :

Yazar:

Facebook Yorumlar

1 yorum: