21 Aralık 2013 Cumartesi

ZİYARETÇİ TRAFİĞİMİ NEDEN ARTTIRAMIYORUM?

ziyaretçi trafiğini nasıl arttırabilirim
Her blog yazarının blogunu açarken en büyük amacı, yazılarını okuyacak çok sayıda ziyaretçiyi bloguna çekebilmektir. Fakat bu blogların pek çoğu beklenen ziyaretçi trafiğine ulaşamadığından ya kapatılır. Ya da atıl olarak hayatını sürdürmeye devam eder.
Muhtemel sebeplerine geçmeden şu kısa notu düşmek isterim. Blog açmadan önce ilgi alanınızın dışında sırf para kazanmak amaçlı açılan blogların pek fazla ömrü olmayacağı aşikardır. Çünkü, bilmediğiniz bir konuda hem araştırıp hem de yazı yazmak kadar zor bir iş daha yoktur sanırım. Blogların devamlı güncellenmeleri gerekir ki buda en az iki günde bir içerik demektir ve okuyucularınızın işine yarayacak bir içerik olmalıdır. Bu nedenle başarıya ulaşmanın, okuyucu kitlenizi arttırmanın en önemli kuralı: Bildiğiniz bir alanda, okuyucularınızın ihtiyacına cevap verecek özgün ve kaliteli içerikler sunmaktır.

Peki diğer muhtemel sebeplerinin neler olduğunu biraz inceleyelim isterseniz.

1-ARAMA MOTORU OPTİMİZASYONU (SEO)
Siz internette bir konuda araştırma yapmak isteseniz ilk kime danışırsınız? Google amcama değil mi, işte google'de arama yapan birinin size ulaşmasını sağlayacak SEO ayarlarını yapmanız sitenizin ziyaretçi trafiğini arttıracaktır. Blogunuzu açtığınız ilk günden itibaren bu konuya gerekli özeni göstermelisiniz.

2- BLOGUNUZUN TASARIMI
Blog tasarımınız sizin işinize verdiğiniz ciddiyeti gösterir. Bu nedenle blogunuzda kullandığınız temanız, temanızdaki renklerin uyumu, yazı tipleri, kullandığınız resimler birbirleriyle ahenk içinde olmalıdır. Yok sa ziyaretçiler geldiği gibi gider ve bir daha gelmezler.

3- KALİTESİZ İÇERİK
Eğer sitenizde yer alan içerikler okuyucuların ihtiyacına cevap vermiyorsa insanların sizin sitenizi bir daha ziyaret etmesini bekleyemezsiniz. Ziyaretçilerinizin işine yarayacak kaliteli ve özgün içerik bulundurmalısınız.

4- SOSYAL MEDYA
Arama motorlarından sonra blogunuza ziyaretçi trafiğini sosyal paylaşım sitelerinden sağlarsınız. Facebook'ta, Twitter'da ve Google+ sayfanızda paylaşacağınız içeriklerin başlıklarının da insanların ilgisini çekecek kelimelerden seçilmiş olmasını özen göstermelisiniz.

5- DİĞER SİTELERE YAZILARINIZLA MİSAFİR OLUN
Yurt dışında çok kullanılan ve blogunuza hatırı sayılır trafik sağlayacak bir yöntemdir. Mutlaka değerlendirmenizi tavsiye ederim. Ama burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta yazınızın daha önce yazılmamış olması ve misafir olacağınız sitenin genel konusuna uyumlu olması gerekir

6- SABIRSIZ OLMAYIN
Eğer blogunuzu yazımın başlangıcında söylediğim gibi sırf para kazanma amaçlı olarak açtıysanız bu pek mümkün olmayacağını şimdiden belirtmek isterim. Yani internette, yattığın yerden tıkla para kazan yalanlarına kanmayın demek istiyorum. Blogunuza emek harcayın ve zaman verin siz kaliteli ve özgün içeriklerinizle okuyucularınızın dikkatini çekmeye başladığınızda trafiğinizde yavaş yavaş artacak ve doğal olarak reklam verenlerin de dikkatini çekmeye başlayacaksınız.

Paylaş :

Yazar:

Facebook Yorumlar

2 yorum:

  1. Aslında mesele şu gösterdiğiniz çaba ile size gelen ziyaretçi sayısı paraleldir. Bir yazı yazarak, oturduğunuz yerden, milyonlara ulaşmasını beklemek kapatma sebebidir.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim değerli yorumundan dolayı İlk İnsan, sanki bu yazımda rahatsız olduğun bir yerler var gibi geldi.

      Sil