10 Aralık 2013 Salı

BLOG YAZILARINIZA FACEBOOK VE TWİTTER GÖNDERİLERİNİZİ EKLEYEBİLİRSİNİZ

twitter yazılarınızı bloga yerleştirmekBlog yazarları için en önemli konulardan biri de yazılarını sosyal paylaşım sitelerinde paylaşarak daha çok okuyucuya ulaştırmaktır. Facebook'ta, Twitter'da paylaştığınız yazılarınızın konu özetlerini blogunuzda, yazılarınızın altına yerleştirerek okuyucuların kendi sosyal paylaşım sitelerinde paylaşmalarına yardımcı olabilirsiniz. Ama bunu blogunuzda yer alan her yazınız için yapmanızı tavsiye etmem. Blogunuzu yavaşlamasına neden olabilirsiniz.

FACEBOOK

1- Facebook sayfanızda giriş yaptıktan sonra üst sağ köşede isminize tıklayın. Yayınladığınız yazınızın sağ üst köşesinde aşağı ok işareti vardır. Ok işaretine tıkladığınızda aşağıdaki resimdeki menü açılacaktır. Resimdeki sarı alana tıklayın.

facebook iletiyi göm ayarı

2- Ekrana aşağıdaki resimde yer alan ekran açılacaktır. Sarı alandaki kodu kopyalayın. 

facebook iletiyi göm ayarları

3- Blogunuzda facebook'ta yayınladığınız yazınızın düzenleme alanına girin ve HTML yazısına tıklayın. yazınızın neresinde görünmesinde istiyorsanız oraya kopyaladığınız kodu yapıştırın ve kaydederek çıkın.

facebook iletiyi gön ayarları

FACEBOOK'A ÖRNEK : Blog Üst Menü Oluşturma 


TWİTTER

Twitter'da ise Tweetinizin sağ tarafında yer alan "Daha fazla" yazısına daha sonra ise "Tweeti Yerleştir" yazısına tıklayın. Karşınıza aşağıdaki resimdeki ekran çıkacaktır. Kodu Kopyalayın ve yazınızın HTML alanına girerek yerleştirin.

twitter yazılarınızı bloga yerleştirmek




Paylaş :

Yazar:

Facebook Yorumlar

0 yorum: