14 Aralık 2013 Cumartesi

BLOG AÇMAK KOLAY YA SONRASI?

blog ve para kazanma
Herkese sesini duyurma fırsatı sunan Google'in blogger hizmeti ile sadece 3 adımda blogunuzu açabilirsiniz. Hatta bu konuda nasıl yapacağım diye düşünüyorsanız Blog Nasıl Açılır  başlıklı yazımı okumanızı tavsiye ederim. Ama yeni başlayacaklar için blogunuzu açmadan önde aşağıdaki bir kaç soruya zihninizde cevap vermenizi isteyeceğim.
SORULAR
1- Blogunuzu hangi kategoride açacaksınız?
2- Konunuzda yeterli bilgi ve deneyime sahip misiniz? Blogunuzu güncel tutabilir misiniz?
3- Blogunuzun teması nasıl olacak?
4- Blogunuzun adı ne olacak?
5- Anahtar Kelime Nedir?
6- SEO, RSS, BACKLİNK nedir?
7- Sosyal paylaşım siteleri ile aranız nasıl?
Eğer yukarıda sorduğum sorulara cevap vermekte zorlanıyorsanız, öncelikle sizden bu soruların cevaplarını araştırmalısınız. Her zaman söylediğim bir söz vardır, virane bir evi adam etmek, yıkıp yeniden yapmaktan daha zordur. 

Bunu bir örnekle daha açıklayıcı hale getirelim. 
Aşağıdaki yazıda bulunan harf hatalarını düzeltmek mi daha kolaydır? yoksa yeniden yazmak mı?

Internetten fıkır edinebilirssinız ama yazilarınız özgunn olmalidir.

Eğer hataları düzeltmek daha kolay diyorsanız yazının kalanını okumanıza gerek yok. Siz bu konuda gerekli bilgiye sahipsiniz demektir.

seo ayarları ve sosyal paylaşım
Eğer yeniden yazmak daha kolay diyenlerdenseniz. Yukarıdaki yazıyı okumanızın, aradaki hataları görmenizin ve hatta yeniden yazmanızın kaç yılınızı aldığını bir düşünün derim. Kimseyi kırmanın ya da bu fikrinden vazgeçirmenin peşinde değilim. Blogunuza biraz yazı yazıp bekleyerek sitenize ziyaretçi çekemezsiniz. Devamlı sitenize özgün yeni yazılar ekleyerek güncel tutmanız gerekir. Yani bloglarda sizin gibi nefes alırlar. Blogunuzun oksijeni yazılarınızdır. Blogunuzu güncel tuttukça gelişir ve arama motorlarının dikkatini geçer. Aramalarda üst sıralara çıkmasında çok büyük bir etkisi vardır. Ama sadece yazı yazmak sitenizin üst sıralarda yer alması için yeterli değildir. Blogunuzun SEO ayarlarını ve sosyal paylaşım ayarlarını da iyi yapmanız gerekir. Eğer gerekli ayarları nasıl yapacağınızı baştan bilerek blogunuzu açarsanız kısa sürede arama sonuçlarında üst sıralara çıkabilirsiniz. Üst sıralara çıkan bir blogun ziyaretçi sayısı artacağından sizin sitenizden para kazanma olanağınız doğar. Peki bunu nasıl yapacaksınız? öncelikle gerekli bilgileri edinin. 



Yukarıdaki başlıklara tıklayın ve notlar alın. Yazılarınızı ekledikçe aynı zamanda gerekli ayarları da yaptığınız için sonradan geri dönüp yeniden ayarlar yapmak zorunda kalmazsınız. Eğer takıldığınız yerler olursa mutlaka sorun yanıtlamaktan memnuniyet duyacağımı bilmenizi isterim.

Paylaş :

Yazar:

Facebook Yorumlar

0 yorum: