12 Aralık 2013 Perşembe

YANDEX VE BİNG ARAMA MOTORLARINDA SİTENİZİ İNDEXLEYİN

yandex ve bing site indexleme
Google dünyada yaygın kullanım ağına sahip olsa da diğer arama motorları YANDEX ve Bing'in azımsanmayacak bir kullanıcı kitlesine sahip olduğu da unutulmamalıdır. Google, sitenizin üst sıralarda yer almasını sağlayan kriterler arasında diğer arama motorlarından aldığınız ziyaretçi sayısını da göz önüne aldığından sitenizin YANDEX ve Bing arama motorlarında indexlenmesi hem sitenizin arama sonuçlarında üst sıralarda yer alması, hem de bir nebze olsun site trafiğini artırması açısından önem arzetmektedir.


YANDEX
yandex arama motoru site indexlemeYukarıdaki başlığa ya da yandaki resime tıkladıktan sonra YANDEX'e şifrenizle giriş yapmanız istenecektir. Facebook, Twitter yada Google hesabınızla da giriş yapabilirsiniz. SİTE EKLE yazısına tıkladıktan sonra sitenizin adını girmeniz istenecektir. Sitenizin adını girip site ekle yazısına tıkladıktan sonra ekrana 4 seçenek çıkacaktır. META TAG'a tıklayarak size verilen doğrulama kodunu blogunuzun HTML kod diziliminde yer alan meta taglarınızın altına eklemeniz istenecektir. Bu sitenin sahipliğinin doğrulanması açısından önemlidir. Eğer hala sitenize meta tag'ları eklemediyseniz META TAG ETİKETİNİ BLOGUNUZA EKLEYİN yazısındaki anlatılanları yaparak ekleyebilirsiniz. Daha sonra ekranın aşağısında bulunan DENETLE yazısına tıklayarak doğrulama işlemini tamamlamış ve sitenizi YANDEX'e kaydetmiş olursunuz. Arada bir yandex'e girip sitenizi aramayı ihmal etmeyin. Ayrıca vk.com rusya'nın facebook'udur ve Yandex için burada yapılan bildirimler devamlı takip edilmektedir. Bu siteye üye olup bir kaç bildirimde bulunarak sitenizin indexlenmesine yardımcı olabilirsiniz.

bing arama motoru site indexleme
Bing
Yukarıdaki başlığa ya da yandaki resime tıklayın ekrana gelen alanda sitenizin adını ve doğrulama kodunu girin. Daha sonra sizden siteye HOTMAİL hesabınızı kullanarak giriş yapmanızı istenecektir. Giriş yaptıktan sonra sitenizin sitemap'ini girmeniz gerekiyor. Site Map'inizi hala oluşturmadıysanız  SİTEMAP NEDİR? NASIL OLUŞTURULUR? yasızındaki video'yu izleyin. Sitenizin site haritasını girerek sitenizin hangi saatler arasında yoğun olduğunu seçin ve ADD (eklemek) yazısına tıklayın. Şimdi doğrulama yapma zamanı ekrana çıkan sayfanın üst kısmında meta tag kodu yer alır. Bu kodu alıp bloğunuzun HTML kod diziliminin bulunduğu yerde meta tag etiketlerinin altına eklemeniz gerekir. YANDEX'te olduğu gibi site sahiplik doğrulaması için şarttır. Meta tag'ı ekledikten sonra VERIFY (doğrulayın) yazısına tıklayın. Hepsi bu kadar. Arada bir arama motorunda sitenizi arayın yararlı olacaktır.


Paylaş :

Yazar:

Facebook Yorumlar

3 yorum:

  1. sesli sohbet sitem bingde index almıyor ne yapmam gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Ceren Naz;
      Sitemap url' nizi yanlış girmiş olabilirsiniz. Bunu kontrol etmek için http://www.bing.com/toolbox/webmaster?mkt=tr-tr adresine gidin ve oturum açın. Ekrana sitenizle ilgili tüm veriler gelecektir. Eğer indekslenmiş ise gösterim sayısını ve diğer bilgileri görebilirsiniz.

      Sil
  2. arama motoru kayıt ile ilgili sayfanızda backlink çalışması yapmak istiyoruz. Detaylar için lütfen iletişime geçin. İletişim için - marketing@sadeceon.com

    YanıtlaSil