25 Aralık 2013 Çarşamba

SEO AYARLARINDA AŞIRIYA KAÇMAYIN

google sandbox nedirGoogle Analytics'te anahtar kelimelere bakarken "kopya içerik zararları" diye bir aramanın yapıldığını gördüm. Bu konuda nasıl bir zarar görebileceğini merak eden arkadaşlar için bildiklerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Öncelikle google botlarının insanlar gibi düşündüğünü ve aptal yerine konulmaması gerektiğinin altını özellikle çizelim. Arama motorlarında üst sıralarda yer almanın nasıl bir hit kazandıracağının farkında olan siteler, her zaman arama motorlarının kurallarına uymakta dikkatli olurlar. Eğer kurallara uymazsanız farkında bile olmadan SEO çalışmalarınızdaki aşırılığınız dikkate alınarak cezalandırılırsınız.

Cezalandırılma konusunda google ser verip, sır vermese de cezalandırma şekillerini bir kaç başlık altında ne oldukları konusuna kısaca değinelim.

GOOGLEBOMB
google bomb nedir
Eğer siteniz bazı arama kelimelerinde daha önce yer alırken bazılarında yer almamaya başladıysa googlebomb filtreleme cezası aldınız demektir. SEO çalışmalarınızı durdurun ve nerelerde aşırıya kaçtıysanız mutlaka düzeltin. Stanbox'a göre daha hafif bir cezadır. Gerekli düzeltmeleri yaptıysanız tekrar aramalarda görünmeye başlamanız fazla uzun sürmez. Nedenlerine gelince; Eğer site içi spam olarak adlandırılan aşırı etiket ve kelime türevi kullanmak, çok fazla link vermek ve almak, kopya içerik barındırmak, anahtar kelime yoğunluğu (site içi bazı anahtar kelimeleri çok yoğun olarak kullanmak),

SANDBOX
Yeni açılan bir site olmanıza rağmen çok fazla backlink aldıysanız, Spam yapıyorsanız, anahtar kelime yoğunluğunuz fazlaysa, çok fazla kopya içerik barındırıyorsanız bir anda sitenizi aramalarda bulamayabilirsiniz. Bu Sandbox Filtreleme Cezası aldınız anlamına gelir. Cezadan kurtulmanız aylar hatta yıllar alabilir. Mutlaka SEO ayarlarınızı kontrol edin ve en kısa zamanda düzeltin. Sitenizle alakalı olmayan sitelerden gelen linkleri kaldırtın. Biraz uzun ve zahmetli bir iş ama yapmanız şart.

GOOGLE BAN
Eğer SEO çalışmalarınız sırasında google'i kandırmaya çalışıyorsanız ve aşırıya kaçarsanız google sizi yasaklı siteler arasına koyabilir.

YAPMAMANIZ GEREKENLER
Herkes SEO konusunda uzman olacak diye bir kural yok. Siz elinizden geleni yapın ama;
1- Backlink satın almayın,
2- Konunuz dışında sitenizle alakası olmayan sitelerle link paylaşmayın,
3- Kopya içerik bulundurmayın,
4- Aynı anahtar kelimeyi yoğun olarak kullanmayın,
5- SPAM yapmayın,
6- SEO Çalışmalarınızda aşırıya kaçmayın.

YAPMANIZ GEREKENLER
1- Yazılarınızda özgün olun,
2- Sitenizi devamlı güncelleyin,
3- Misafir yazar olun,
4- Sosyal Paylaşım sitelerini kullanın,
5- Forumlarda sitenizi tanıtın ve içerik paylaşın,
6- Sitenizin konusuyla alakalı sitelerde yayınlanan yazılara yararlı yorum yapın, link verin,
7- Google forumlarında konu ile alakalı işe yararlı yorum yapın, link verin,
8- Makale sitelerinde özgün yazınızı yayınlayın.
9- Sitenizle alakalı sitelerle, aşırıya kaçmadan link paylaşımı yapın.

Sonuç olarak, arama motorları kullanıcılarına aradıkları anahtar kelime grubunda işlerine yarayacak en iyi sonuçları vermek istediklerinden sırf para kazanmak için kurulmuş veya içeriğinde çok fazla gereksiz bilgi barındıran siteleri ayıklarlar. Arama motoru aramalarında iyi bir yere gelmek istiyorsanız Google amcanın kurallarına uymak zorundasınız. Eğer kurallara gereği gibi uyarsanız üst sıralarda yer almanız fazla zaman almayacaktır. Bu nedenle kesinlikle google amcayı kandırmaya çalışmayın, başınız bayağı ağrıyabilir. Aşağıdaki video bu konuda çok işinize yarayacaktır.



Paylaş :

Yazar:

Facebook Yorumlar

0 yorum: