11 Mayıs 2013 Cumartesi

RESİM ALT ETİKETİ EKLEME

blog resim etiket
Genelde yaptığımız en büyük hatalardan biri blog'da yazdığımız yazıların güzel görünmesi ve yazının daha etkili olması için kullandığımız resimleri internetten direk indirip sayfaya yerleştirmektir. Sitenize Seo Analizi yaptıysanız muhakkak görmüşsünüzdür. Çıkan hatalardan biri de Resim Alt Etiketi olmayışıdır.

RESİM ALT ETİKETİ VE SEO

Sitenizin trafiğinin önemsenmeyecek bir kısmını da resimler oluşturur. Yazınıza yerleştirdiğiniz resimler ne kadar etkileyici olsa da arama botları resimleri tanıyamaz ve tanımadığı içinde arama sonuçlarında gösteremez. Etiketler, resimlerin arama motorlarına ne ile ilgili olduğunu gösterir. Yani arama motorlarına, eklediğiniz anahtar kelimenin bu resim ile ilgili olduğunu söylersiniz.

RESİM ALT ETİKETİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Resmin ne ile alakalı olduğunu belirteceğiniz alt etiketi ekleyerek, arama motorlarının resmi tanımasını ve indekslemesini sağlıyoruz. Resim açıklamasının çok uzun olması iyi sonuç verir diye düşünüyorsanız yanılırsınız. EN AZI EN İYİSİDİR. Genelde resmin ne ile alakalı olduğunu anlatan kelime ya da cümleyi en fazla 4 kelime ile sınırlı tutmalısınız. Diğer bir husus ise Türkçe karakter kullanmamaya özen göstermelisiniz. Diyelim alt etiketiniz "Blog menü yerleştirme" olsun. indekslemesi türkçe karakterleri tanımayacağından "blog men yerletirme" olacak ve hiç bir işinize yaramayacaktır.

BLOGGER'DA RESİM ALT ETİKETİNİ MUTLAKA EKLEYİN

Blogger'da resim alt etiketleme işlemini çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Yazı editörüne girip resmi ekledikten sonra resmin üzerine tıklayın aşağıdaki gibi bir menü açılacaktır.Aslında buranın ismini neden özellikler koymuşlar pek anlayabilmiş değilim ama resim alt etiketleme kısmı yukarıda kırmızı alan içine alınmış alandan yapılıyor. Buraya başlık metin ve alternatif metin alanlarını yukarıda "Dikkat Edilmesi Gerekenler" başlığı altında anlattıklarıma dikkat ederek dolduruyoruz. İşte resimlerimize alt etiketi böylece eklemiş oluyoruz.

blog resim alt etiketi
blog resim etiketleme


Paylaş :

Yazar:

Facebook Yorumlar

3 yorum:

  1. merhaba peki başlık metni ve alternatif metin farkı nedir örneğin calvin klein down town isimli parfümünü etiketlemek istiyorum birinde sadece calvin klein birinde de calvin klein down town mı yazmalıyım? teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Serap hanım;
    Başlık metin: İmleci resmin üzerine getirdiğinizde imlecin yanında okuyucuya görünecek yazıdır. Burada ürünün adını yazmaktansa açıklayıcı bir bilgi vermeniz daha doğru olacaktır. örneğin, "sofistike ve son derece kadınsı" gibi.
    Alternatif metin ise: google resim robotları tarafından görünür ve ekranda okuyucuya görünmez. alternatif etikette verdiğiniz verilere göre resim robotları resimlerinizi indexleyerek aramalarda kullanıcılara gösterir. işte burada ürünün adını kullanabilirsiniz. Örneğin, "calvin klein down town" gibi.
    Umarım yardımcı olabilmişimdir. saygılarımla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gokmen Bey merhaba, öncelikle detaylı anlatımınız için çok teşekkür ederim. Dün yaptığım yanlış etiketlemeleri hemen düzelteceğim, teşekkürler.

      Sil