28 Ocak 2014 Salı

VERİ İŞARETLEYİCİ NEDİR?

web işaretleyici kullanılmayan arama motoru görüntüsüVerilerinizi nasıl işaretleyeceğinizi anlatmaya başlamadan önce Zengin Snippet nedir? ne işinize yarar? biraz bilgi verirsek daha anlaşılır olacağını düşünüyorum.

ZENGİN SNİPPET NEDİR?

Arama sonuçlarının altında çıkan ve fare ile tıklanabilen sizin ve siteniz hakkında kullanıcılara daha fazla bilgi sunan bilgilendirme parçacıklarıdır. Bu sayede google sizi daha ayrıntılı olarak kullanıcılara sunacağından tıklanma oranınızda artacaktır. Diyelim ki yemek tarifleri yayınladığınız bir siteniz var. Arama motorlarında yapılan sorgularda kullanıcılara tariflerinizin hazırlanma süresini ve yorumlardan aldıkları oyları gösterebilirsiniz. Bu durum diğer arama sorgularına oranla kullanıcılar tarafından sitenizin tıklanma olasılığını da arttıracaktır.

NASIL YAPACAKSINIZ?

web işaretleyici kullanılan arama motoru görüntüsüEğer web işaretleyiciyi kullanmıyorsanız arama sorgularında yukarıdaki örnekte olduğu gibi başlık, site adı ve açıklama görünecektir. Web işaretleyici kullanan bir sitenin sorguları ise başlık, site adı ve açıklamaya ek olarak yazar adı ve google+ çevresi görünecektir. Bu sayede arama motorları kullanıcılarına sade olana göre sizin ve siteniz hakkında daha fazla bilgi sunduğu için veri işaretleyici kullanan arama sorgusu, kullanıcı için daha ilgi çekici olacaktır.
Google web yöneticisine girip ARAMA GÖRÜNÜMÜ / WEB İŞARETLEYİCİ'ye girerek yapabilirsiniz. Aşağıdaki video bu konuda size yardımcı olması amacı ile hazırlanmıştır. Aşağıda izleyeceğiniz videoda yazar adı ve tarih kısmını mutlaka girmelisiniz.



Paylaş :

Yazar:

Facebook Yorumlar

1 yorum:

  1. hocam benze yazılar eklentisini nasıl ekleyeceğimizi gösterecek misiniz bizlere?

    YanıtlaSil