2 Ocak 2014 Perşembe

SATIŞ ORTAKLIĞI (Affiliate Marketing) NASIL YAPILMALI

satış ortaklığı affiliate marketing
Affiliate Marketing (Satış Ortaklığı), İnternetten para kazanmak isteyen ve detaylıca araştırma yapanların sıkça okuduğu bir terimdir. Kısaca tanımlamak gerekirse başkasına ait bir ürünün, satış ortağı olarak satılmasına aracılık etmektir. Satış ortaklığı ile  %2- %50 arası bir komisyon kazanabilirsiniz. Genelde internetten dolaşan yazıların genel tanımı bu işin çok kolay olduğu yönündedir ki bu da bu işi kolayca yapabileceğini sanan arkadaşlar tarafından denenmeye değer bulunarak hemen satış ortağı olunmaktadır. Aslında alt yapısı sağlam olmayan her şeyin zamanla yok olması nasıl kaçınılmazsa, sizin bu iş için gösterdiğiniz heyecanın da zamanla kaybolması o kadar kaçınılmazdır. Ama bu üründen kaynaklanan bir hata değil, sizin ürünü nasıl pazarlamanız gerektiği konusunda yeterli bilgiye sahip olmayışınızdandır.

POTANSİYEL MÜŞTERİLERİ HEDEFLEYİN

Satış ortağı olmadan önce sosyal medyadaki arkadaşlarınızın ihtiyaçlarını belirlemeniz size hangi ürünü seçmeniz gerektiği konusunda bir fikir vermesi açısından önemlidir. Çünkü satış ortağı olduğunuz ürünü ihtiyacı olanlara pazarlamanız sizi başarıya daha çabuk ulaştıracaktır. Zayıflama ile ilgili bir ürünü zayıf bir insana satmak, şişman bir insana satmaktan daha zor hatta imkansızdır. Bu nedenle sosyal medyada çok arkadaşınız olmasından daha ziyade ürünü satın alabilecek potansiyele sahip arkadaşlarınız ve onların çevresi asıl hedefiniz olmalıdır. İşte bunun adına Niche Marketing (Niş Pazarlama) denir.

RAKİPLERİNİZİ TANIYIN

Ürün kategorisini ve ürünü belirlediyseniz,  internette adını yazın ve aratın, size kaç kişinin bu ürünün satışını yaptığı konusunda bir fikir verecektir. Bazı ürünlerin satışı ve komisyon oranı iyi olduğu için satış ortakları da çoktur ve bu nedenle siz de rekabeti çok olan bir ürünün satışını yapmaya karar verdiyseniz diğer satış ortaklarınızdan nasıl bir farklılık yaratacağınızı da belirlemiş olmanız gerekir.

ÖZGÜN OLUN

Blog ya da sitenizin aramalarda üst sıralarda yer alması trafiğini arttıran en önemli unsurdur. Eğer arama sonuçlarında üst sıralarda yer almak istiyorsanız özgün yazılarınızla sitenizi devamlı güncel tutmalısınız. Bu da satış ortağı olacağınız ürünü çok iyi tanımanız gerektiği anlamına gelir. Öncelikle ürünü satın alıp incelemeli ve size anlatılanları uygulamalısınız. Ne verdiğine önce siz tanık olursanız, ürünü müşterilerinize anlatmakta sıkıntı yaşamazsınız. Ayrıca size soru soracak olan müşterilerinize kolayca en doğru ve en açıklayıcı bilgiyi de verebilmelisiniz. Eğer bir yerlerden kopyala yapıştır taktiği ile kolaycılığa kaçarsanız, hem google'nin hem de potansiyel müşterilerinizin gözünde çöp olmaktan bir adım öteye geçemezsiniz. Bu nedenle yazılarınızda özgün olmaya önem verin.

SADECE ÜRÜNÜ TANITMAYIN

Satış ortağı olduğunuz  ürünü tanıtacak yazılar aslında sınırlıdır ve bir süre sonra ürün ile alakalı yazacak yazı bulamayabilirsiniz. Bu da sitenizin güncellenme olasılığını çok düşüreceğinden daha aktif olan siteler arama sorgularında sizin üstünüzde yer alması anlamına gelir ve site ziyaretçi sayınızda düşüş yaşanması kaçınılmazdır. Eğer kategori bazında bir site hazırlarsanız yazı yazacak daha çok konunuz olacağından sitenizin güncellenme sıklığını da ayarlamış olursunuz.

YAPMANIZ GEREKENLER

Şimdi aşağıda satış ortaklığı ile ilgili yapmanız gerekenleri başlıklar halinde sıralayalım.
1- Sosyal medyadaki arkadaşlarınızın ilgi alanlarını belirleyin.
2- En fazla ilgi alanına giren gruptan satış ortaklığı ile ilgili ürün seçimi yapın.
3- İnternette satış ortaklığı yapmayı düşündüğünüz ürünü araştırın. Yorumlara bakın, rakiplerinizi tanıyın.
4- Ürünü satın alın ve inceleyin.
5- Sitenizin içeriği sadece ürünle alakalı değil, ürünün dahil edilebileceği tüm konuları kapsamasına önem verin.
6- Sitenizin adını ürün ile alakalı en çok arama yapılan kelimelerden seçin ve site adınızı ürün adı ve türevlerini koymayın.
7- Sitenizin tema seçimini pazarlayacağınız ürünü yansıtacak şekilde seçin.
8- Yazılarınızı detaylı ve örneklendirerek hazırlayın. Sadece doğru olduğuna inandıklarınızı yayınlayın.
9- Sosyal medyada sitenizin adına sayfalar açın.
10- Makele sitelerinde özgün yazılar yazın ve ürünü tanıtın.
11- Sizin atış ortaklığını yaptığınız ürün kategorisine giren diğer sitelere yazılarınızla misafir olun.
11- Yorum sitelerinde sitenizi tanıtın.
12- Sitenize haftada en az iki yeni özgün yazı ekleyin
13- Elinizden gelenin en iyisini yapın, acele etmeyin ve sabırlı olun.

Aşağıdaki yazılar bu alanda yazılmış diğer yazılardır. Bu konuyu araştırıyorsanız aşağıdaki yazıları da okumanızı tavsiye ederim.



Paylaş :

Yazar:

Facebook Yorumlar

0 yorum: