13 Ocak 2014 Pazartesi

ÇİNDEN ÜRÜN GETİREREK PARA KAZANMAK

çinden ürün getirerek para kazanabilirsiniz
İnternetten kolay para kazanma yöntemleri içinde anlatılan "Çinden ürün getirerek para kazanma" yöntemi çok kazançlı olsa da aslında dikkat edilmesi gereken yönleri de var. İnternet üzerinden Çinden ürün getirerek yine internet üzerinden bu ürünleri satarak hatırı sayılır paralar kazanabilirsiniz.
İnternetten ürün satın alabileceğiniz bir çok site var ama bunların en çok tutulanı alibaba.com ve aliexpress.com siteleridir. Bu siteler sayesinde çine gitmenize gerek yok. Dünyanın neresinde olursanız olun istediğiniz ürünü çinden satın alarak ayağınıza kadar getirtebilirsiniz.

ÇİNDEN ÜRÜN GETİRMENİN KARI NE? 

Aşağıdaki 1.resimde aliexpress.com sitesinden alınmış ekran koruyucu lot fiyatı (3 adet/1 lot) tanesi 1,22 USD yapıyor. Türk Lirası olarak ise yaklaşık 2,80 TL/Adet üstelik kargo ücretsiz.

1.çinden ürün getirmek kolay değil

2. resimde ise ekran koruyucunun Türkiye'deki satış fiyatı yer almakta.

2.çinden mal alma

Aşağıdaki örnek bence en çarpıcı olanıdır. Başlıkta yazdığı gibi çinden ürün getirmenin karını net olarak ortaya koyuyor. Aslında bir üründen ne kadar kazanabileceğinizi siz belirliyorsunuz. 1. resim Çin'deki adet satış fiyatı, 2. resim ise Türkiye adet satış fıyatı.
1.çinden ürün tedarik etmek

2.çinden mal ithal etmek

DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

1. Çinden ürün ithal edeceğiniz firmanın güvenilir olması:
Gerçi site bu konuda size bazı güvence ve ip uçları sunuyor. Eğer malınız istediğiniz sürede elinize gelmez ise ya da mal ise vaad edilenden farkıysa paranızı geri alabilirsiniz. Daha önce üreticiden mal alanların memnuniyet oranları da ise güvenilirlik konusunda bir fikir verecektir.
2. Vergi ve gümrük:
Şirket iseniz problem yok. Şahıs olarak bir şeyler yapmaya çalışıyorsanız başlarda değil ama ilerleyen zamanda, hiç beklemediğiniz bir anda vergi dairesinden bir yazı alarak yüklü bir ceza ile karşılaşabilirsiniz. Eğer aldığınız ürün küçük bir kutu ise gümrüğe takılmadan size gelebilir. Eğer büyük bir koli ise gümrüğe takılacak ve size ek masraf doğuracaktır. Bence bu işi muhasebeci bir tanıdığınızla istişare ederek yapmanızda fayda var.
3. Ürün belirleme:
Türkiye en uygun fiyatı bulabileceğiniz siteler genelde gittigidiyor.com ve sahibinden.com'dur. Bu sitelerde seçtiğiniz ürünü araştırarak en uygun satış fiyatını öğrenebilirsiniz. Rekabeti yüksek bir ürün getirmek ve satmaya çalışmak, çok fazla bir kar bırakmayacağı gibi malınızın elinizde kalmasına neden olabilir. Bu nedenle ürün seçiminde piyasada satılabilir ama rekabeti fazla olmayan ürünleri bulmaya çalışmalısınız.

Sonuç olarak çinden ürün getirerek çok para kazanacağınızın bir garantisi yok. Her şey sizin mal seçiminde gösterdiğiniz özene bağlıdır. Ayrıca her malın Türkiye'de satışı yapılabilen yani alıcının o ürün için uygun gördüğü bir fiyatı vardır. Eğer siz bu fiyatı çok fazla aşağı çekerseniz. Rekabet edeyim derken, malınız elinizde kalabilir. Bu nedenle fiyatı çok fazla aşağı çekmektense yanına hediye ekleyerek satabilirsiniz. Yani bir ürünün fiyatı 300.TL ise siz bu ürünü 50 TL'ye satmaya çalışmanız potansiyel alıcıda sizin ürününüzün bir sorunu olduğu izlenimi bırakacaktır. Bu durumda sizin malınızı satmanız deveye hendek atlatmaktan daha zor olacaktır. Bunun yerine malın fiyatını 290 TL yapıp, alana bu da hediye derseniz satış yapmanız daha kolay olacaktır. ve ayrıca her işleminizi yasal yapmaya da özen gösterin. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki artık devlet bu tür mal getirmeleri de kontrol altına almaya başladı. İlk defa az miktarda mal getiriyorsanız sıkıntı yok ama ikinci defa getirmeye kalktığınızda malınız gümrüğe takılabilir. Bu nedenle daha öncede bahsettiğim gibi atacağınız her adımı yasal yollardan yapmaya gayret edin. 

Paylaş :

Yazar:

Facebook Yorumlar

0 yorum: