22 Temmuz 2013 Pazartesi

GOOGLE ADSENSE İLE PARA KAZANIN

google adsense ile para kazanmak
Google'nin sunduğu bir reklam yayıncılık hizmeti olan Google adsense ile siteniz üzerinde para kazanabilirsiniz. Para kazanma fikri her zaman kulağa hoş gelse da bu hizmete her site kabul edilmiyor. Bu hizmeti kullanabilmeniz için öncelikle site içeriğinizin satış amacı gütmeyen kullanıcılara aradıkları hakkında yararlı bilgiler sunan bir içeriğe ve belirli bir trafik yoğunluğuna sahip olması gerekiyor. 
Eğer Siteniz.
  1. Yetersiz bilgi bulunduruyorsa,
  2. Telif hakkı kapsamında bir içerik bulunduruyorsa,
  3. İllegal içerik bulunduruyorsa,
  4. Siz ait olmayan video veya fotoğraf bulunduruyorsa,
  5. Belli bir Popülerliği yoksa başvurunuz kabul edilmez.
Adsense'ye  nasıl başvurabilirsiniz?
Öncelikle bir Google hesabınız olması lazım  daha sonra google'ye "google adsense" yazın ve google'ye girişte kullandığınız mail adresinizle şifrenizi girerek giriş yapın. Bundan sonrası ise kolay  Google sizi yönlendiriyor. Bilgilerinizi girerken dikkat etmeniz gereken türkçe karakter kullanmamak ve  ADSENSE İÇİN BAŞVURU YAPACAĞINIZ SİTE ADRESİNİ DOĞRU YAZMANIZDIR. ÇÜNKÜ BU ALANA YAZDIĞINIZ SİTE ADINI DAHA SONRA DEĞİŞTİRME ŞANSINIZ YOK EĞER BÖYLE BİR HATA YAPARSANIZ YENİ BİR MAİL ADRESİ İLE GOOGLE'YE ÜYE OLMANIZ VE TEKRAR ADSENSE'YE BAŞVURMANIZ GEREKİR. DİKKATLİ OLUN.

Google adsense'ye başvurudan sonra size bir hafta içinde mail adresinize kabul edilip edilmediğinize dair bilgilendirme maili gelecektir. Eğer kabul edilmediyseniz neden kabul edilmediğinize dair açıklama mailde yer alacaktır. Bunları düzelterek yeniden başvuru yapabilirsiniz. Anlamadığınız bir yer olursa https://productforums.google.com/forum/#!forum/adsense-tr  adresinden "SORU GÖNDER" butonuna basarak bu konuda konusunda uzman kişilerden yardım alabilirsiniz. en az iki gün içinde size dönüş yapıyorlar ve çok yardımcı olduklarını özellikle belirtmek isterim. Eğer kabul edildiyseniz bu herşeyin yolunda olduğu anlamına gelmiyor ikinci bir denetimi daha geçmeniz gerekecek. bu kontrolü de geçerseniz artık ADSENSE'ye hoş geldiniz diyebilirim. Unutmayın ADSENSE'ye girmenizin zor olmasına karşı  ADSENSE'den çıkarılmanız da son derece kolaydır. ADSENSE kriterlerine uymanız ve bu konuda taviz vermemeniz önemli, aralıklarla sitenizin denetlenecek bu denetlemelerde  ADSENSE kriterlerine uymadığınız görülürse reklam yayınlarınız kesilir ve size bilgilendirme maili gelir. HER ŞEYE BAŞTAN BAŞLAMAMAK İÇİN DİKKATLİ OLMANIZI ÖNERİRİM.

Paylaş :

Yazar:

Facebook Yorumlar

2 yorum:

  1. adsense ile para kazanma makalenizi okudum ve faydalı bir yazı olmuş hocam. ama artık adsense çok zor kabul etmekte. adsenseye kabul için önerebileceğiniz daha etkili yöntemler varmı acaba gelirkapisi.org

    YanıtlaSil
  2. Çok zor kabul etmesinin sebebi aslında kolaya kaçan reklam yayıncıları değil mi? kurnazlık yapılıyor, google tespit ediyor ve deneyim sonucunda kabul sürecini zorlaştırıyor. Eğer herşeyi istedikleri gibi yaparsanız neden kabul edilmeyesiniz. Aslında tek istedikleri özgün olmanız ve sitenizde başka ürün-ürünlerin satışını yapmamanız. Bunları yaparsanız karşılığını mutlaka alırsınız. Diyelim kolay etkin yolunu kullandık ve kabul edildik. Bu artık işin bittiği anlamına gelmez. periyodik olarak yapılacak kontrollerde eğer açığınız tespit edilirse reklam yayınlarınız kesilebilir. Bence göze alınacak bir durum değil.Bir sabah kalkıyorsunuz reklamlarınız kesilmiş. Sil baştan bir daha başla.... Harabe bir binayı onarmak, yıkıp yeniden yapmaktan daha zordur. Hazırcılığa, kolaycılığa kaçmak hep hüsran getirmiştir. Benim önereceğim daha etkin bir yöntem yok. En etkin ve kalıcı olanı google adsense reklam politikalarına harfiyen uymak. Sonuçta parayı veren google, kuralı koyan da google Saygılarımla... nettenekisimkani.com

    YanıtlaSil