7 Mayıs 2013 Salı

NOFOLLOW NEDİR

nofollow etiketi ve seo
NOFOLLOW VE SEO

SEO analiz sitelerinde sitenizin durumunu hiç kontrol ettiniz mi? www.wmaraci.com ya da www.seohocası.com'dan sitenizin analizini yapın bakalım SEO değeri ne çıkacak. Bunu söylememin nedeni sitenizde neleri düzeltmeniz gerektiğini ayrıntılı olarak görebilirsiniz. Nofollow etiketi de bunlardan biridir. Genelde Analiz sitelerinin "Bilgi Mesaj"ları kısmında yer alır ve aşağıdaki gibi bir açıklama ile kaç tane linke nofollow etiketi eklemediğinizi gösterir.
"Nofollow Linkler: Arama motorlarının dikkate almayıp takip etmemesi için rel="nofollow" etiketi eklenen linklere nofollow link denir. Gereksiz olarak gördüğünüz bütün linklerde nofollow etiketini kullanmayı unutmayınız." 

nofollow nasıl kullanılıyor

NEDEN ÖNEMLİDİR


rel="nofollow" sitenizin SEO açısından başarısı için önemli bir yere sahiptir. Diyelim ki yazınızda bir siteden bahsettiniz ve siteyi eleştiriyorsunuz. Arama motorları sitenizi tararken link verdiğiniz sitenin sizinle alakalı olduğunu düşünecektir. Bu da eleştirdiğiniz siteye değer katacaktır. Tam terside olabilir. Google ya da diğer arama motorları tarafından spam kabul edilen veyahut kötü amaçlı içerik bulunduran sitelere verdiğiniz linkler sitenizin değerini düşürür. Böyle birşey olmasını istemiyorsanız "nofollow" etiketini kullanmalısınız. Sitenizde başka sitelerin ismini kullanmanız normaldir. Önemli olan sizin bu sitelere kefil olup olmadığınızdır.

nofollow tag nedirNASIL KULLANILIYOR


İsmini kullandığınız siteye kefil olmadığınızı arama motorlarına göstermek için;
<a rel=”nofollow” href=” http://siteadresi.com ”>siteadı</a>
Bu HTML kodlarına ekleyeceğiniz şeklidir. Blog'ta kullanımı daha kolaydır. İlgili alanın üstünü karalayın ve yazı alanının sağ üst köşesinde yer alan "Bağla"ya tıklayın açılan alanın alt kısmında yer alan "rel=nofollow" özelliğini işaretleyin" kutucuğuna tıklayın, böylece arama motorlarına "Ben bu siteye link verdim ama bu siteye kefil değilim" demiş olursunuz.
Yukarıda iki tane seo analiz sitesi ismi verdim. ikisine de yukarıda anlatıklarımı uyguladım. Sizde yazınızı yazdıktan sonra Blog yazı alanının sol üst köşesinde yer alan "HTML" alanından eklenip eklenmediğini kontrol edebilirsiniz.


Paylaş :

Yazar:

Facebook Yorumlar

0 yorum: