10 Mayıs 2013 Cuma

HEADİNG TAG NEDİR

h etiketi ve seo
H ETİKETLERİ VE SEO
"Heading tag" türkçe karşılığı "Etiket Başlığı" demektir. Uzun yazılar sıkıcıdır ve kimse tarafından pek okunmak istenmez bu yüzden yazıları ara başlıklar kullanarak daha okunur hale getirmek gerekir. Bu işin görsel kısmıdır. Bir de bu işin SEO açısından önemi vardır. Arama motorları yazılarınızı analiz ederken Heading tag (h1,h2,h3...) kullanıp kullanmadığınıza da bakar ve sitenizin içeriğini belirler.


HİYERARŞİK BİR DÜZENE SAHİPTİR
Bu H etiketleri hiyerarjik bir düzen içinde olması gerekir ve H1, H2, H3.... H6'ya kadar sıralanır. Peki bu ne anlama geliyor. Adres gibi düşünün adres yazarken önce mahalleyi, sonra cadde veya sokağı sonra apartmanın adını daha sonra ise kapı numarasını yazarsınız. Yazınızın başlık ve ara başlıklarını da yazarken büyükten küçüğe doğru sıralanır her başlık bir üsteki başlığın açıklayıcısı olması gerekir.

Blogger'da nasıldır?
Blog yazı alanında sadece h2,h3 ve h4 kullanabilirsiniz. Yazı alanını üst kısmında yer alan başlık ve alt başlıkları belirlediğiniz yerden seçiyorsunuz.

Başlık seçeneği
Html görünümü - <h2 style="text-align: left;">Heading etiketi nedir?</h2>

Heading etiketi nedir?

1.Alt Başlık
Html görünümü - <h3 style="text-align: left;">H etiketi nasıl kullanılır?</h3>

H etiketi nasıl kullanılır?

2.Alt Başlık
Html görünümü - <h4 style="text-align: left;">Seo açısından H etiketinin önemi nedir?&nbsp;</h4>

Seo açısından H etiketinin önemi nedir? 

Fark ettiyseniz yazıların boyutu bir üstekine göre daha küçüktür, bu nedenle h3 etiketini h2 etiketinin üstünde, h2 etiketini ise h4 etiketinin altında kullanamazsınız.

H1 nerede peki?
H1 blog yönetim alanının sağ en altında yer alan "Ayarlar - Temel" kısmında bulunan başlık kısmıdır ve blog'ta bir tane kullanılır. Buraya 70 karakteri geçmemek kaydıyla (boşluklarda dahil) sitenizi en iyi anlatacak kelimeleri itina ile seçip koymalısınız. Burada dikkat etmeniz gereken diğer bir husus eğer sitenizin bir logo tasarımı yoksa bu alanda yazdıklarınız sitenizin en üst köşesinde yerini alacak ve sitenizin adı olacaktır. Bu yazıyı okuduğunuz sitenin h1 etiketi "Gelecek internette" ve sitenin logo tasarım yok ve bu nedenle üst tarafta yerini aldı. Eğer tasarımınız varsa. Blog yönetim panelinde yer alan "Yerleşim"e tıklayıp üst tarafta yer alan (h1 alanına yazdığınız bilgiler yer alır) "üstbilgi yapılandır" alanından sitenizin logosunu ekleyebilirsiniz. Eklediğinizde h1 etiketi arkaya gizleneceğinden 70 karaktere kadar daha açıklayıcı bir h1 etiketi ekleyebilirsiniz.

Paylaş :

Yazar:

Facebook Yorumlar

0 yorum: