25 Kasım 2013 Pazartesi

NE ZAMAN DÜNYAYI FETHEDECEĞİZ

sosyal paylaşım siteleri
Ben de sizin gibi pek sıkı olmasa da facebook, Twitter ve Youtube takipçisiyim. Bu durum artık sadece ülkemizde değil dünyada öyle bir hal aldı ki televizyonda yayınlanan her magazin programının, haberlerin, dizilerin bile bir Twitter, facebook hesabı mutlaka var. Normalde tartışma ya da reality show programlarında reklam içerikli bir konuşma yapıldığında ya da bir marka ismi geçtiğinde "RTÜK bizi kapatacak" esprisi bu sosyal paylaşım siteleri için yapılmıyor nedense. Bu sosyal paylaşım siteleri o kadar çok içimize işlemiş ki onlarsız olmaz abi diyoruz. Harbiden de olmuyor. Bunda bende sizin gibi aynı fikirdeyim. Artık reklamlar sadece televizyon radyo ya da gazetelerde değil sosyal paylaşım sitelerinde de yayınlanıyor TIKLAMA BAŞINA MALİYET dedikleri bir yöntemle siz tıklanan her reklamınız için yani sitenizi ziyaret eden müşteri için para ödediğinizden diğer reklam araçlarından daha etkili bir yöntem. 50,00.TL bir bütçeyle sitenizin reklamını yapabiliyorsunuz.

Ya GOOGLE'a ne demeli, En fazla reklam kazancı olan dünyanın bir numaralı ARAMA MOTORU. Yukarıda saydıklarımda dahil google'la o kadar çok iç içeyiz ki onlar yaşantımızın vazgeçilemez unsurlarından biri olmuş da farkında değiliz. Hiç düşündünüz mü bunlar olmaza ne olur diye... Ben biraz düşündümde halimiz hiç iyi değil bence, öğrenmenlerin çocuklara verdiği araştırma ödevlerini kütüphanede araştırma yerine artık google amcaya soruyorsak. En basitinden çocuklar artık araştırma ödevlerini yapamayacaklar demektir.

Eskiden BASIC kodlama diliyle ilgili ilk eğitimlerimi almaya başladığımda merak ettiğim bir konu vardı. BASIC'te bir program ise bunu hangi programda kodlamışlardı. Kodlama yazdığımız programlar bile yabancıların. En çok kullandığımız OFİS uygulamaları yabancıların, Yine en çok kullandığımız PHOTOSHOP yabancıların aslında biz savaşarak kazandığımız özgürlüğümüzü zaten farkında olmadan kaptırmışız da farkında değilmişiz. Adamlar savaşarak yapamadıklarını bilimle, ilimle ne güzel yapmışlar. Hem de biz hiç farkında bile olmadan......

Sadece merak ettiğim bir husus var;

Biz Ne Zaman Dünyanın Kullandığı Bir Program Geliştirebileceğiz.

Yorumlarınızı BEKLİYORUM......


Paylaş :

Yazar:

Facebook Yorumlar

0 yorum: