7 Kasım 2013 Perşembe

RESİMLERİNİZİ SIKIŞTIRIN

Blogunuzda yayınladığınız yazılarınızda kullandığınız resimleri sıkıştırmanız hem yayınladığınız yazılarınızın daha hızlı açılmasın sağlayacak hem de SEO açısından sitenizin daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olacaktır. Ayrıca belirtmek isterim ki sitenizde yer alan resimlerin JPEG uzantılı olması yerine PNG uzantılı olmasına dikkat edin. Çünkü PNG uzantılı dosyalar kalite açısından daha az kayıpla sıkışırlar. Gerçi aşağıda size anlatacağım site üzerinden yapacağınız JPEG sıkıştırmalarında gözle hissedilir bir kayıp söz konusu değil. Bu sizin tercihinize kalmış bir durum.
resim sıkıştırma
JPEGmini.com
Siteye üye olmadan sıkıştırma işlemi yapmak isterseniz kısıtlı kullanım sunuyor site üye olduktan sonra sıkıştıracağınız resmi seçerek onaylıyorsunuz. Sıkıştırılmış hali mail yoluyla size gönderiliyor. İsterseniz albümünüzden de indirebilirsiniz. Dosya sıkıştırıldıktan sonra adının sonuna mini ibaresini ekliyor böylelikle karıştırma olasılığınızın önüne de geçilmiş oluyor.
blogger resim sıkıştırma
Sıkıştırılmamış JPEG uzantılı dosya (316 KB)
Sıkıştırılmış JPEG uzantılı dosya (266 KB)
jpeg ve png resim sıkıştırma
TinyPNG
Bu site de iş daha da kolay açılan ekranda bulunan kutucuğun içine PNG uzantılı dosyanızı sürükleyip
bırakıyorsunuz işlem tamamlandıktan sonra indir butonuna basarak bilgisayarınıza indiriyorsunuz. Burada dikkat etmeniz gereken tek şey dosya boyutunuzun 3 MB'i geçmemesi yoksa yandaki resimdeki gibi uyarı alıyorsunuz. Şimdi işin asıl şaşırtan tarafı ise yine yandaki resime bakarsanız görürsünüz 2 MB boyutundaki dosyanın 647 KB'a sıkıştırılmış olması.

png resim sıkıştırma
Sıkıştırılmamış PNG uzantılı dosya (1,91 MB)
png ve jpeg resim sıkıştırma
Sıkıştırılmış PNG uzantılı dosya (632 KB)

Paylaş :

Yazar:

Facebook Yorumlar

0 yorum: