29 Temmuz 2013 Pazartesi

BLOG MOBİL ŞABLON AYARLARI

blog mobil şablon ayarları
Blog kullanıcılarının atladığı en önemli konulardan biri mobil uygulama ayarlarının önemsenmiyor olmasıdır. Google'nin Analytics hizmetini kullanıyorsanız (bence kullanın) yandaki fotoğrafta yer alan bölümden blogunuzun hangi mobil araçlarla kaç defa görüntülendiğini görebilirsiniz. Günümüzde mobil araçlarının yaygınlaşması ile blogların da bu alana daha fazla önem vermesi kaçınılmaz olmuştur.

BLOGGER'DA HAZIR YÜKLENİR

blogger mabil ayarlarıBlogger kullanıcıları için temanızı yüklediğinizde (blogger hizmetinin kendi temaları için geçerlidir. Harici yüklediğiniz temalar için bu ayarlar geçerli olmayabilir temayı almadan ya da yüklemeden önce mobil hizmetinin dahil olup olmadığını araştırın) mobil uygulamada hazır olarak yüklenir. Blogger ana menüden şablonlar kısmından mobil uygulama alanından nasıl göründüğünü kontrol edebilir ayarlamalar yapabilirsiniz.

MOBİL ŞABLONUNUZU KONTROL EDİN

mobil şablonu belirleme
Şablonlar kısmında mobil uygulamanın altında dişliye tıkladığınızda yandaki percere açılacaktır. Üst kısımda "Mobil cihazlarda geçerli şablonunuzun mobil sürümünü gösterin" sorusuna EVET derseniz mobil cihazlarda şablonunuz gösterilir. HAYIR derseniz mobil cihazlarda masaüstü normal bilgisayarlardaki görünüm gösterilir bu da mobil cihazlarda pek hoş görünmez. Alt tarafta ise sol taraftaki barkodun altına tıkladığınızda mobil uygulamanın nasıl göründüğünü kontrol edebilirsiniz. Ayrıca Eğer mobil uygulama şablonunu beğenmediyseniz sağ tarafta yer alan şablonun sağında ve solunda yer alan ok işaretlerini kullanarak istediğiniz şablonu seçebilirsiniz. Şablonunuzun nasıl göründüğünü mobil cihazlarda kontrol etmeniz de iyi olacaktır.


blog mobil şablon ayarları

















Paylaş :

Yazar:

Facebook Yorumlar

1 yorum:

  1. bugün boyle bir sorunla karşılaşmış beğenmemiştim hayır seenegini tıklamıştım ne güzel tevafuk oldu konu çok teşekkür ederim birde blogumu daha da özel yapabilsem mesela photoshop da kendi yaptıüım butonu eklemek istiyorum bazı yerlere buton olarak ama html den çok anlamadığım için ekleyemiyorum resim olarak mesela yorum gönder yazısını kendi butonumdan yapmak istiyorum

    YanıtlaSil