15 Kasım 2015 Pazar

BLOGGER HTTPS DESTEĞİ SONUNDA GELDİ

BLOGLAR ARTIK HTTPS İLE DAHA GÜVENLİ

Google kısa süre önce Https (Güvenli hiper metin aktarım iletişim desteği) desteğini blogger için de kullanmaya başladığını duyurdu. Genelde bankaların ve alışveriş yaptığınız sitelerin kullandığı Https protokolu sayesinde siteniz ile bağlantı kuran kişiler arasında şifreli bağlantı kurulacağından kötücül amaçlar taşıyan kişilerin blogunuz ile ziyaretçilerinizin arasına girmesi engellenmiş olacaktır. Blogger https güvenlik katmanıyla ilerleyen zamanda sadece blogunuz üzerinden kredi kartı ile satış yapabilmenin yolu da bir anlamda açılmış olacak. Şimdilik sadece blogspot.com uzantılı bloglar için geçerli olsa da ilerleyen zamanda özel alan adı kullanan siteler içinde geçerli olacağını düşünüyorum.
Blogunuzu Https desteğine geçirmek için, Blogger Yönetim Panelinde "Ayarlar", "Temel", "HTTPS Ayarları" kısmından "Evet" seçeneğini tıklamanız yeterli.


Blogger'a Https desteği geldi.

KARMA İÇERİK KULLANMA UYARISI

Blogunuzda yazı alanına girip, yeni yazınızı yazmaya başladığınızda HTML alanına girmek istediğiniz zaman üst kısımda " Yayınınızı veya sayfanızı HTTP ile HTTPS'yi karışık olarak kullanacak şekilde düzenlemek, HTTPS üzerinden görüntülendiğinde blogunuzun güvenliğini ve sunduğu kullanıcı deneyimini etkileyebilir." uyarı mesajı ile karşılaşabilirsiniz.Yeni yazınızı bu kurala uygun olarak yazmanız gerekmektedir. Eğer varolan bir yazınıza ekleme ya da düzeltme yapacaksanız bu kurala uygun olarak güncellemeniz gerekmektedir. Blogger Https'yi blogunuzda nasıl kullanmanız gerekir, varolan blogunuzda ne tür düzenlemeler yapmanız gerektiği konusunda "Blogger Karma İçeriği Düzeltme" yazısına  tıklayarak öğrenebilirsiniz.


Paylaş :

Yazar:

Facebook Yorumlar

0 yorum: