7 Şubat 2014 Cuma

BLOGUNUZU NE KADAR TANIYORSUNUZ?

Blogunuza en az 3 günde 1 içerik eklemelisiniz.
Blogunuzu başarıya taşımak istiyorsanız önce kendinizi iyi tanımalısınız. Her zaman üstüne basa basa anlatmaya çalıştığım şey de bu aslında. Siz hangi konuda iyiyseniz sizi başarıya taşıyacak olanda bu yeteneğinizdir. Kimi yemek yapmada başarılıdır. Kimi fotoğrafçılıkta, blogunuzu açmadan önce bu yeteneğinizi belirlemeli ve ona göre hareket etmelisiniz.

SOSYAL PAYLAŞIM 

Size bir sorum olacak, Sosyal paylaşım sitelerinde en çok neyi paylaşırsınız? Benim gözlemlediğim kadarıyla görsel metalar daha fazla paylaşılıyor. Eğer siz sadece yazı yazar ve altına link verirseniz tıklanma ve paylaşılma olasılığınız son derece düşüktür. Bunun yerine beğendiğiniz görsel metayı paylaşmadan önce link adresinizi yazar ve paylaşırsanız daha çok kullanıcıya ulaşırsınız. Bu durumda ise tıklanma olasılığınız daha da arttıracaktır.

İÇERİK EKLEME SIKLIĞI

Blogunuza içerik ekleme konusunda sıkıntı çekiyorsanız bu sizin zayıf yönünüzü gösterir ve bloglar için en önemli konu içerik ekleme sıklığıdır. Blogunuza haftada en az 2 konu ekleyebilmeniz gerekir. Aksi taktirde arama motorlarında sıralamanızın değiştiğini görebilirsiniz. Bu nedenle en iyi olduğunuz ve konu eklemede sıkıntı yaşamayacağınız bir alanda blog açmanız sizi daha hızlı başarıya taşıyacaktır. 

BLOG TASARIMI

Aslında sitenize girenlerin yazılarınızı okumaya başlamadan ilk gördüğü sitenizin tasarımıdır. Bu konuda dikkatli olmanızı öneririm. Sade,şık ve ferah bir blog tasarımı daha fazla işe yarayacaktır. ayrıca site içi arama kutusu eklemeyi unutmayın çünkü kullanıcı işine yarayacak veriye en kısa yoldan ulaşmak ister. Eğer blog tasarımızın iyi değilse bu da sizin zayıf olduğunuz yönünüz demektir.

KALİTELİ İÇERİK ÜRETMEK

Özgün olmalısınız, yazdığınız yazılar daha önce herhangi bir yerde yayınlanmamış olmalı, ve arananı tam olarak sunmalıdır. Yani kullanıcı, aradığı bilgiye tam olarak ulaşabilmelidir. Kaliteli içerik oluşturmak için; Arama motorlarını değil, okuyucularınızı düşünerek en doğru ve güncel bilgiyi içeren yazılar yazmalısınız. Eğer bu şekilde devam ederseniz siteniz zaman içinde konusunda otoriter olarak görülmeye başlanacaktır. Bu konuda aslında google'nin KALİTELİ İÇERİK OLUŞTURUN başlıklı yazısına bir göz atmanızı öneririm.

OKUYUCU İLETİŞİMİ

Okuyucularınızın yazılarınıza yaptığı yorumları mutlaka dikkate almalısınız. Bu yorumlar sizin yazınızın değerini ölçer aslında. eleştiri varsa mutlaka dikkate alıp gerekli düzeltmeleri yapmalısınız. Bir okuyucum resimlerin küçük olduğunu ve görmekte sıkıntı yaşadığını belirtince hemen değiştirdim. Sonuçta o resimleri oraya süs olsun diye koymamıştık. Bir diğeri ise bir konuda yazılanlardan anlamadığını belirten okuyucumuz için hemen video ekledim böylece eleştiri yapan okuyucum sayesinde konuyu daha da pekiştirmiş oldum.

Şimdi aşağıdaki sorulara cevap vererek blogunuzu ne kadar tanıdığınızı öğrenebilirsiniz. Blogunuzun güçlü ve zayıf yönlerini belirleyerek kendinize bir strateji hazırlayabilirsiniz. 

Blogunuza yeterince vakit ayırabiliyor musunuz?
Kaliteli içerik eklemede sıkıntı yaşıyor musunuz?
Blogunuzla alakalı konulara ne kadar hakimsiniz?
Blogunuzun tasarımını beğeniyor musunuz?
Sosyal paylaşım sitelerine hakim misiniz?
Yorumları dikkate alıyor musunuz?

Unutmayın sizi arama motorları değil, okuyucularınız zirveye taşır.


Paylaş :

Yazar:

Facebook Yorumlar

0 yorum: