3 Şubat 2014 Pazartesi

BLOG TASARIMINIZI ÖZGÜNLEŞTİRİN

Sizinde artık bir blogunuz varsa şablonunuzda yapacağınız ufak bazı ayarlar ile kendi stilinizi yaratabilirsiniz. Blog Ayarları sütununda ŞABLON / ÖZELLEŞTİR'i tıklayın ve videoyu izleyerek gerekli ayarlamaların nasıl yapıldığını öğrenin.

ŞABLONLAR

Bu bölümde var olan şablonunuzun diğer versiyonlarını seçebileceğiniz gibi başka bir şablona da geçiş yapabilirsiniz. Bu geçişlerin nasıl görüneceğini de görebilir, beğenmezseniz beğenene kadar tekrarlayabilirsiniz.

ARKA PLAN

Konularına göre ayrılmış resimler içinden blogunuzun konusuna uygun şablonlar seçebilirsiniz. Ya da isterseniz kendi arka plan resminizi ekleyebileceğiniz gibi arka plan resmi kullanmayabilirsiniz. Ayrıca ana renk temanızı seçebilir veya kendi zevkinize göre belirleyebilirsiniz. Tercih sizin.

GENİŞLİKLERİ AYARLA

Bu ayarlama sayesinde blog yazı alanı ve Gadgetlerinizin bulunduğu alanın genişliğini ayarlayabilirsiniz. Ayarları genişletmekte biraz ölçülü olmalısınız. Çünkü ekranı geniş olan bilgisayarlarda sorun yaşanmaz ama dar ekranlı bilgisayarlarda Gadgetlar tam görebilmek için yana doğru ekranı çekmek gerekecektir. Bu da bence pek hoş olmaz Genişlik ayarlamalarınızı yaptıktan sonra masa üstü bilgisayar ekranlarındaki görüntüyü kontrol etmenizi öneririm.

YERLEŞİM

Aslında en genel yerleşim şekli ekranda gördüğünüz yerleşim planıdır. Siz isterseniz sayfanızın yerleşim planını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

GELİŞMİŞ

Arka plan ayarlarında bir kısmını yapabildiğiniz ana renk temalarınızın haricinde bu alanda blogunuzda yer alan sayfa metni renk ve yazı tipi ayarlarından, altbilgi bağlantılarına kadar bir çok alanının rengini ve yazı tipini keyfinize göre ayarlayabilirsiniz.

NOT:
Ayarlamalarda sade ve ilgi çekici ufak değişiklikler daha fazla işinize yarayacaktır. Sitenizin renk bileşenlerinin birbiriyle uyumlu ve ziyaretçinizi yormayacak renklerden seçmenizi tavsiye ederim.

Paylaş :

Yazar:

Facebook Yorumlar

0 yorum: