6 Aralık 2015 Pazar

WORDEGO, GOOGLE ADSENSE'YE ALTERNATİF REKLAM AĞI MI?

Google adsense'ye üye olmanın deveye hendek atlatmaktan çok daha zor olmasının en önemli nedeni reklam verenlerini korumaktır. Bu konuda daha önce yazdığım GOOGLE ADSENSE İLE PARA KAZANIN başlıklı yazımı okuyarak neden google adsense'ye kabul edilmenin zor olduğu konusunda bir fikir sahibi olabilirsiniz. Peki bu konuda hiç alternatif yok mu derseniz, tamamen Türk girişimciler tarafından hayata geçirilmiş ve TUBİTAK tarafından da desteklenen WORDEGO Online Reklam Network'unu adsense'ye alternatif olarak kullanmanızı tavsiye ederim.

BLOGUNUZA SABİT WORDEGO REKLAMLARI YERLEŞTİRİN


wordego online advertising networkWordego'da tıklama (CPC) ve görüntüleme (CPM) başına ücretlendirilen 2 farklı reklam modeli var. Bu iki modelden kazandıklarınız eCPM başlığı altında kullanıcıya raporlanır. Reklam gelirinizi, Reklam gösterim adetini, oranını ve haftalık dağılımını görebileceğini çok kullanışlı bir ana sayfaya sahip. Reklam görüntüleme IAB standartı esas alınmıştır. Yani blogunuzda yayınladığınız bir reklamın görüntülenmiş sayılabilmesi için blogunuzda yayınladığınız reklamların minimum %50'sinin en az bir saniye görüntülenmiş olması gerekmektedir. Bu nedenle reklamlarınızı blogunuza yerleştirirken bu kriteri dikkate alarak yerleştirme yapmanız önem arz etmektedir. Burada şöyle bir öneride bulanabilirim. Wordego reklam ağına ait sitenizde her bir sayfada en fazla 3 reklam bulundurabiliyorsunuz. Bu nedenle reklamlarınızın iki tanesini blogunuza ait ana sayfanın sağ ve soluna reklam kodunu 160x600 ebatında sabit olarak yerleştirip (Sabit Reklam Kodunu nasıl yerleştireceğinizi buradan öğrenebilirsiniz), yazı içinde de reklam kodunu 300x250 ebatında 1 reklam yerleştirirseniz reklamlarınızın tamamının görüntülenmesini sağlayarak reklam gelirinizi arttırabilirsiniz. Reklam geliriniz 100,00.TL'ye ulaştığında banka hesabınıza havale yoluyla ödenecektir. Gerçek kişi olduğunuz için gelirinizden %20 stopaj kesintisi yapılacağını unutmayın. Bu kesinti sizin adınıza wordego tarafından devlete ödenecektir.

SİTENİZ WORDEGO REKLAM AĞI KRİTERLERİNE UYGUN MU?

wordego ile sitenizden para kazanın
Sitenin Wordego kabul kriterlerine uygunsa (adsense kadar sert kuralları olmasa da yetersiz içerik ve trafiğe sahipseniz blogunuz kabul edilmeyebilir.) başvurunuzu buradan yapınEğer blogunuz Wordego kriterlerine uygun ise 7 gün içinde size sitenizin kabul edildiğine dair bilgilendirme maili gelecektir. Bu aşamadan sonra Wordego reklam ağına girerek reklam kodunuzu blogunuza yerleştirebilirsiniz. Reklamları yerleştirdikten sonra yalnız değilsiniz. Wordego yetkilileri tarafından siteniz incelenir ve daha fazla reklam geliri elde etmenizi sağlayacak bilgilendirme mailleri size gönderirler dikkate almanızı öneririm. soracaklarınızı yine bu mail yolu ile sorabilirsiniz. Eğer blogunuz Wordego reklam ağına kabul edilmediyse hemen pes etmeyin neden kabul edilmediği mail ile size bildirilecektir.Gerekli düzeltmeleri yaptıktan sonra tekrar başvuru yapabilirsiniz. Wordego Reklam Ağına üye olduktan sonra reklam kodlarını yerleştirmeye başlamadan önce "Yardım Merkezi'ni ziyaret etmenizi öneririm. Tüm sorularınızın cevabını burada bulabilirsiniz.

Paylaş :

Yazar:

Facebook Yorumlar

1 yorum:

  1. Bende başvurdum bakalım onay alacak mıyım.Tamam bu işi para için yapmıyorum ama verdiğim emek karşısında da az çok para kazanmak isterim.Yazınızı beğendim bu arada 100 olmuş tebrik ederim 100 yazı yazmak kolay değildir benim 3 ayımı aldı doğrusu...

    YanıtlaSil